Blog

februari 14, 2020

Waterdichte kelder: oplossingen en prijzen

Omdat uw kelder gedeeltelijk of volledig ondergronds is, is het een riskante plaats voor vochtproblemen. Er zijn verschillende oplossingen om te voorkomen dat water uw kelder binnendringt. Hieronder vindt u een overzicht van de meest gebruikte methoden om uw kelder waterdicht te maken met hun prijzen.

Hoe maak je je kelder waterdicht?

Als u uw kelder wilt aansluiten, zijn er een paar oplossingen waaruit u kunt kiezen. De volgende technieken kunnen u helpen water in uw kelder te behandelen of te voorkomen:

Methode 1: maak uw kelder waterdicht met een coating

met een coating

Een eerste mogelijkheid voor het waterdicht maken van een kelder is het aanbrengen van een waterdichte coating. Het principe van betonafdichtingslagen is vrij eenvoudig: elke muur en de vloer zijn bedekt met een dikke waterdichte pasta. Om een ​​perfecte dichtheid te garanderen, wordt het volgende stappenplan gebruikt:
1) De muren worden grondig gecontroleerd op gaten en scheuren. Alles is stofvrij gemaakt en verzegeld met waterdichte mortel. Om te voorkomen dat deze vulling krimpt, worden de gaten meerdere keren gevuld.
2) Om de muren te pleisteren wordt een waterdichte pasta gebruikt. In de meeste gevallen wordt eerst een primer aangebracht om een ​​optimale hechting te garanderen. De muren zijn 2 of 3 keer bedekt voor het beste resultaat.
3) Zodra de muren zijn bedekt, kunt u beginnen op de kelderverdieping. Als u een gladde afwerking wilt, kunt u kiezen voor polyurethaancoating. Deze is verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Methode 2: drainage

Naast het coaten van uw kelder, kunt u ook kiezen voor drainage in de kelder. Met deze techniek wordt bellenmembraan met kleine kanalen op de keldervloer en / of muren geplaatst. Het water in de kelder stroomt door deze kanalen in een verzamelput, van waaruit het vervolgens naar de riolen wordt gepompt.
Met deze oplossing is je kelder nog steeds nat, maar hij heeft tenminste geen last van stil water. Zorg vervolgens voor voldoende ventilatie zodat de muren goed kunnen drogen. Waterdicht maken van uw kelder zonder vocht is niet mogelijk met deze methode.

drainage

Prijzen kunnen gaan van £ 2500 voor een gemiddelde kelder, maar net als bij onze eerste methode kan dit £ 8.900 of meer bedragen. Dit hangt vooral af van het type drainage. Wanddrainage is bijvoorbeeld de duurste manier. Vraag onze vochtspecialisten naar op maat gemaakte offertes.

Methode 3: injecteren van vochtige kelderwanden

Injectiewanden worden gebruikt wanneer je opstijgend vocht bestrijdt. Waterdicht product wordt in de wanden geplaatst via gaten die in de wanden worden geboord. Het product vormt dan een barrière tegen opstijgend vocht en zorgt ervoor dat de wanden uiteindelijk uitdrogen.

Oplossingen
About Tymo Koolen

Leave a Reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *